Genel Ayarlar menüsünden firmanın tercihine göre kullanacağı ayarlar seçilerek ayarlar özelleştirilir.
Kalemlerde alt ürün kodları yerine ürün kodlarını kullan: Fatura kalemlerinizde alt ürün kodları yerine ana ürün kodunun gösterilmesini sağlar.
Ücretsiz fatura kalemlerini %100 iskontolu olarak aktar: Faturada bulunan ücretsiz (fiyat girilmemiş) ürünlerin e-faturaya aktarılmasını ve %100 iskontolu olarak gösterilmesini sağlar.
Faturadan e-fatura oluşturulduğunda otomatik e-fatura gönderimi yapılsın: Faturanızı e-faturaya aktardığınızda, oluşan e-faturanın otomatik olarak gönderilmesini sağlar. Özellik aktif değilken, e-fatura özetinde bulunan işlemler menüsünden "Gönder" butonuna tıklayarak fatura gönderimi yapılmaktadır.
Gelen Temel Faturaları otomatik olarak kabul et: Temel faturalar senaryosu gereği alıcının kabul etme/reddetme işlemi yapmasını gerektirmez. Ancak, ERP sisteminde kullanıcının kontrol sağlaması açısından temel faturalarda da kabul etme seçeneği sunulmuştur. Bu özelliği aktif ederek, senaryosu Temel Fatura olan faturaların otomatik olarak kabul edilmesi sağlanır.
Fatura açıklamalarını e-faturaya aktar: Fatura kaydına girmiş olduğunuz açıklamaların, e-fatura çıktısında fatura altı notlar alanında gösterilmesi sağlanır. Bunun için, faturaya girilmiş olan açıklama alanlarından hangisinin e-faturada gösterilmesini istediğinizi seçmelisiniz.
Ödeme şeklini not alanında göster: Faturada belirtilen ödeme şeklinin, fatura altı notlar alanında gösterilmesini sağlar.
Fatura kalemlerinin açıklamalarını e-fatura kalemlerine aktar: Fatura kalemlerine girmiş olduğunuz açıklamaların, e-fatura kalemlerinde de gösterilmesini sağlar.
E-faturaya Gider Pusulası Ekle: Gönderdiğiniz faturaya gider pusulası eklenmesini sağlar.
Kapıda Ödeme işlemlerinde toplam tutarı barkod alanında göster: Fatura ödeme şekli kapıda ödeme olarak belirtildiyse, kargo barkodunun altında toplam fatura tutarının gösterilmesini sağlar.
Yazıcıya gönderildi bilgisini tut: Yazdırılmış faturalar için yazdırıldığı bilgisini kaydeder.
Gönderim için Varsayılan E-Mail Adresi: Faturayı e-faturaya aktarma ekranında açılan pop-up'ta alıcı e-postası seçilir. Faturanın gönderileceği varsayılan e-mail adresi tanımlanır.
KDV İstisnası: KDV’siz fatura gönderilmesi halinde, kod listesi alanından faydalanılarak istisna kodu girilir ve bu kodun fatura alt bilgilerinde gösterilmesi sağlanır. İstisna açıklaması alanına metin girişi yapılır.
Fatura Altı Notlar: Gönderilecek tüm faturalarda gösterilmesi istenen notlar bu alana yazılır.
Ödeme Şekli: Banka hesap bilgilerinizi bu alana girilir. Girilen bilgiler tüm faturaların altına eklenir.
İşlem Logları: E-faturada yapılan işlemlerle ilgili log kayıtları tutulur. Başarılı işlemler ve hata sebepleriyle başarısız olan işlemlerin loglarına "Log Kayıtları" menüsünden ulaşılır. Tutulan bu kayıtların saklanma süresi belirlenir. Belirlenen süreler dolduğunda log kayıtları silinir.
Kullanıcı adı ve parola girin ve Kaydet butonuna basın.
Fatura Seri bölümünden kesilen faturalar için seri tanımları yapılır.
Varsayılan Şube Serileri: Varsayılan seri tanımları yapılır.
E-fatura sol üstte bulunan gönderici bilgileri bu alanda bulunan bilgiler ile otomatik doldurulur.
Şirket/şahıs mali bilgileri ve adres bilgileri doldurulur.
Miktar Tipleri: Bu sayfada entranetinize tanımlı miktar tipleri listelenir. Hedef sütunundan karşılıkları seçilir.
Vergi türleri görüntüleme ekranıdır.
Zamanlayıcı Ayarları: Gelen faturaların ERP sistemine çekilmesi veya gönderilen faturaların durumlarının kontrol edilmesi için periyot sıklığı ve başlangıç tarihi seçilir, ardından kaydı tamamlanır. Belirtilen periyoda göre, GİB’den gelen faturalar otomatik olarak çekilir ve giden faturaların durumları kontrol edilir.
Temel Bileşenler: E-fatura detayına işaretlenen uygulamalar üzerinden kayıt eklenebilir.
Bağlantı Ayarları: E-fatura ile ilişkilendirmek istenen uygulamalar işaretlenir.
Yetkili Kullanıcılar: Uygulamaya erişim yetkisi bulunan kullanıcılar listelenir. Kullanıcılar için yetki ekleme/çıkarma işlemleri gerçekleştirilir.