Son 10 yılda Google Play’de en çok rağbet gören kategoriler neler oldu?
Wählen Sie ein anderes Land oder eine andere Region aus, um Produkte für Ihren Standort zu sehen.
US

Son 10 yılda Google Play’de en çok rağbet gören kategoriler neler oldu?

Son 10 yılda Google Play’de en çok rağbet gören kategoriler neler oldu?

Son 10 yılda Google Play’de en çok rağbet gören kategoriler neler oldu?

 

Pazarın her geçen gün büyümeye devam etmesi beklentileri doğruladı. Öyle ki yıllık uygulama indirme sayısı 175 milyarı aşarak 2015’ten bu yana %60’lık bir büyüme gösterdi. Tüketici harcamalarının artmış olması ise daha da etkileyici. 2015’ten bu yana %105 artan tüketici harcamaları 2017 yılında toplam 86 milyar dolara ulaştı.

Önemli bir büyüme gösteren başka bir endeks (%30) ise uygulamalarda harcanan süre oldu. App Annie'ye göre, kullanıcılar 2017 yılı içerisinde farklı uygulamalarda yaklaşık 1,5 aylık zaman geçirdi. Bu da geçtiğimiz yıl hayatımızın yaklaşık % 12.5'ini mobil cihazlarda geçirdiğimiz anlamına geliyor.

En çok uygulama indiren ülkeler

Kullanıcıların telefonlarında yaklaşık 80 uygulama var. Bununla birlikte, rapora göre ayda sadece 40 uygulama en az bir kere kullanılıyor.

Hint pazarı ise sınırsız 4G internet erişimi sayesinde olgunlaşmaya devam ediyor. Hindistan, ABD’yi geride bırakarak en çok uygulama indiren ülkeler listesine ikinci sıradan girerken, 60 milyardan fazla indirme ile Çin, birinci sıradaki yerini açık ara farkla korumaya devam ediyor.

Rapora göre en çok uygulama indiren ülkeler sırayla şu şekilde:

1. Çin

2. Hindistan

3. ABD

4. Brezilya

5. Rusya

Uygulama üzerinden gelir elde etme açısından, Çin %270 büyüme oranı ile yine pazarın önünde görünüyor. Bunu sırayla ABD, Japonya, Güney Kore ve Birleşik Krallık takip ediyor. Yakın gelecekte, tüketici harcamalarının Rusya, Brezilya ve Güneydoğu Asya gibi diğer gelişmekte olan pazarlarda çok daha artış göstermesi bekleniyor.

En çok tercih edilen uygulama oyunlar

Hem Android hem de iOS cihazlarda indirme ve elde edilen gelir açısından listenin başında oyunlar bulunuyor. Büyümeye devam eden oyun pazarında, uygulamalarda geçirilen sürenin %75’ini 25 yaş ve üzeri oluşturuyor. Bu da aslında oyun pazarında artık gençlerin hedef kitle olmadıklarının altını çizer nitelikte.

Geleneksel alanlarda finans uygulamaları daha çok kullanılmaya başlandı

Finans kategorisindeki uygulamalar özellikle Endonezya ve Brezilya'da olağanüstü bir büyüme gösteriyor. Rusya, Çin ve Almanya da hızla yükselen pazarlar arasında yer alıyor. Finans uygulamaları bankacılık, online ödeme sistemleri, para transfer, yerel ödemeler, bütçe planlama, yatırım ve ticaret platformları, sigortacılık ve kredi kontrol alanlarında daha çok tercih ediliyor.

Perakende uygulamaları rekor rakamları gördü

2017 yılının Kasım ayı bugüne kadarki en başarılı ay oldu. Kasım 2017, rekor kıran rakamları gördü:

  • Yalnızlar Günü’nde Tmall'da yaklaşık 23 milyar dolarlık küresel mobil satış elde edildi.
  • Black Friday ve Cyber ​​Monday kapsamında, ABD'deki kullanıcılar Android alışveriş uygulamalarında yaklaşık 100 milyon saat harcadı.
  • ABD dahilinde Cyber Monday kapsamında mobilde, toplam 2 milyar dolar harcadı.

App Annie'ye göre, iOS'taki indirmelerin %65'i organik trafikten elde ediliyor. Ayrıca, “Black Friday” anahtar kelimesinin arama hacmi, Kasım 2017'de üç ay öncesine göre %115'lik bir büyüme yaşamış durumda. Bu da uygulamaların, rekabet edebilmek için SEO çalışmalarına ne kadar önem vermeleri gerektiğinin bir göstergesi.

Seyahat uygulamaları revaçta

Rapora göre seyahat endüstrisi, son birkaç yıldır mobil cihazlara kaymaya başlıyor. 2017 yılında piyasadaki seyahat uygulamaları %25 ila %50 arası artış göstermiş durumda. Bu kategorideki mobil reklamlar ise ilham almak, seyahat öncesi araştırma yapmak, tavsiye ve yorum incelemek, rezervasyon yapma, navigasyon ve anı/konum paylaşımı gibi seyahat kategorisinin tüm alt alanlarında özellikle tercih ediliyor.